Jadłospis

JADŁOSPIS 21.09-25.09.2020

P12.016-2.24.2020

PONIEDZIAŁEK 21.09

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasztet drobiowy, pomidor, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: porowa z manną (przyprawy), ziemniaki, jajko w sosie chrzanowym (śmietana 30%, przyprawy), marchewka na gęsto, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: chałka pszenna, masło, miód, herbata owocowa

WTOREK 22.09

Śniadanie: zupa mleczna z płatkami owsianymi, rogal pszenny, masło, dżem herbata owocowa
Obiad: koperkowa z ryżem (przyprawy), ziemniaki, pałki z kurczaka (przyprawy), kapusta czerwona gotowana, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne z masłem orzechowym, ½ banana, herbata owocowa

ŚRODA 23.09

Śniadanie: chleb graham, chleb pszenno-żytni, masło, sałata zielona, szynka konserwowa, ogórek zielony, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: rosół z lanym ciastem (jaja, mąka pszenna, przyprawy), ziemniaki, bigos z mięsem i kiełbasą (przecier pomidorowy, przyprawy), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: jogurt owocowy, jabłka suszone, herbata owocowa

CZWARTEK 24.09

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, twarożek ze szczypiorem, herbata z miodem i cytrynką, sok owocowo-warzywny
Obiad: wielowarzywna z ziemniakami (przyprawy), makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym (przecier pomidorowy, makaron jajeczny pszenny, mąka pszenna, przyprawy), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kisiel, ciastka bebe, herbata owocowa

PIĄTEK 25.09

Śniadanie: chleb pszenny, masło, pasta z ryby, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: żur z ziemniakami (zakwas żurku, przyprawy), pierogi z nadzieniem ruskim ze śmietana, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pączek, kakao z mlekiem

DZIECI MAJĄ NIEOGRANICZONY DOSTĘP
DO WODY MINERALNEJ NIEGAZOWANEJ „WIELKA ŻYWIECKA”,
ZNAJDUJĄCYCH SIĘ NA SALACH ZAJĘĆ.