Jadłospis

JADŁOSPIS 22.06-30.06.2020

P12.016-2.16.2020

PONIEDZIAŁEK 22.06

Śniadanie: chleb pszenny, masło, frankfuterki na gorąco, keczup, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami (zakwas barszczu, śmietana 30%, przyprawy) racuchy drożdżowe z owocami (mąka pszenna, jaja, mleko, wypieki), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: bułka pszenna maślana, masło, dżem, herbata owocowa

WTOREK 23.06

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, rogal pszenny, masło, herbata owocowa
Obiad: grochowa z ziemniakami (przyprawy), kasza jęczmienna, gulasz z kolorowymi paprykami (mąka pszenna, przyprawy), fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: wafle ryżowe naturalne z masłem orzechowym, herbata owocowa

ŚRODA 24.06

Śniadanie: chleb graham, chleb pszenno-żytni, masło, sałata zielona, szynka konserwowa, pomidor, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: jarzynowa z ziemniakami (śmietana 30%, przyprawy), makaron pszenny i pełnoziarnisty jajeczny , sos carbonara (śmietana 30%, jaja, ser żółty, przyprawy), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: granola czekoladowa z mlekiem, banan, herbata owocowa

CZWARTEK 25.06

Śniadanie: baton pszenny, masło, ser żółty, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: pomidorowa z ryżem (przecier pomidorowy, śmietana 30%, przyprawy), ziemniaki, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych ( jaja, przyprawy), surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: budyń czekoladowy, herbata owocowa

PIĄTEK 26.06

Śniadanie: chleb pszenny, masło, szynka mielonka, herbata z miodem i cytrynka
Obiad: rosół z lanym ciastem (jaja, mąka pszenna, przyprawy), kopytka (jaja, maka ziemniaczana) okraszane masłem i cukrem, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: ciastka zbożowe z morelą, herbata owocowa

PONIEDZIAŁEK 29.06

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasztet drobiowy, herbata z miodem i cytrynką
Obiad: żur z ziemniakami (zakwas żurku, przyprawy) makaron pszenny jajeczny z truskawkami, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: koktajl owocowy (jogurt naturalny), herbata owocowa

WTOREK 30.06

Śniadanie: granola czekoladowa z mlekiem, bułka pszenna maślana, masło, dżem, herbata owocowa
Obiad: porowa z manną (przyprawy), ziemniaki, potrawka z kurczaka w sosie warzywnym (mąka pszenna, przyprawy), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: ciastka zbożowe z morelą, herbata owocowa

DZIECI MAJĄ NIEOGRANICZONY DOSTĘP
DO WODY MINERALNEJ NIEGAZOWANEJ „WIELKA ŻYWIECKA”,
ZNAJDUJĄCYCH SIĘ NA SALACH ZAJĘĆ.