Jadłospis

JADŁOSPIS 17.02-21.02.2020
P12.016-2.08.2020
PONIEDZIAŁEK 17.02

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasta z szynki, herbata z cytrynka i miodem
Obiad: kalafiorowa z manną (przyprawy) naleśniki z dżemem, serem białym (mąka pszenna, jaja, wypieki), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: baton pszenny,masło,         ogórek zielony, herbata owocowa

WTOREK 18.02

Śniadanie: zupa mleczna z płatkami owsianymi, chałka pszenna, masło, miód, sok owocowo-warzywny
Obiad: pomidorowa z makaronem pszennym jajecznym (przecier pomidorowy, śmietana 30%, przyprawy), ziemniaki, kotlet drobiowy w cieście (jaja, mąka pszenna, przyprawy), buraki, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: baton pszenny, masło, pasta ze szczypioru i rzodkiewki, herbata owocowa

ŚRODA 19.02

Śniadanie: chleb graham, chleb pszenno-żytni, masło, sałata zielona, szynka, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną
Obiad: rosół z ryżem (przyprawy), ziemniaki, bigos z kapusty kiszonej i białej z kiełbasą i mięsem (przecier pomidorowy, przyprawy), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: kisiel, biszkopty, herbata owocowa

CZWARTEK 20.02

Śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, ryba, herbata z miodem i cytrynką, sok owocowo-warzywny
Obiad: brokułowa z ziemniakami (śmietana 30%, przyprawy), kasza jęczmienna, pulpety w sosie koperkowym (maka pszenna, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pączek, kawa inka z mlekiem

PIĄTEK 21.02

Śniadanie: chleb pszenny, masło, frankfuterki na gorąco, keczup, herbata z miodem i cytrynka
Obiad: pieczarkowa z ziemniakami (śmietana 30%, przyprawy), kluski na parze z masłem i cukrem (mąka pszenna, jaja) kompot wieloowocowy
Podwieczorek: koktajl owocowy ( jogurt naturalny, mleko), herbata owocowa

 

DZIECI MAJĄ NIEOGRANICZONY DOSTĘP
DO WODY MINERALNEJ NIEGAZOWANEJ „WIELKA ŻYWIECKA”,
ZNAJDUJĄCYCH SIĘ NA SALACH ZAJĘĆ.